• +36 62 310 020
 • info@pctrade.hu
 • 6728 Szeged, Back Bernát u. 2.
English

Társadalmi szerepvállalás

Hiszünk abban, hogy az ember egy szellemi-lelki-fizikai egység. A magánélet és a munka szoros kölcsönhatásban van egymással. A kiegyensúlyozott családi és magánélet előfeltétele a minőségi, a probléma helyett kihívást látó, és különösen a kreatív, hagyományos keretekből kilépő gondolkodást igénylő munkavégzésnek. Hosszútávon kizárólag a magánélet és a munka egyensúlya, azok egymásból való töltekezése hozhat elégedettséget az egyéni, és a jó munkahelyi légkör erősítése eredményezhet hatékony, magas színvonalú munkavégzést szervezeti szinten. Ennek felismerése és minden rendelkezésére álló eszközzel történő előmozdítása minden munkáltató elemi érdeke. Hasonló összefüggés felismerhető a felelős foglalkoztatás más - a képzések, a körülöttünk élőkkel és a környezetünkkel való összhang, a hátrányos csoportok segítésének fontossága, stb. - területein is.

A fenti felismerést követve társaságunk fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalás kérdését, igyekszik – kisvállalati méretével összhangban – ebben élen járni. A PC Trade Systems Kft. az alábbi fő területeket jelölte meg a társadalmi szerepvállalás színteréül:

 • családbarát munkahely kialakítása
 • fiatal munkavállalók segítése, helyi oktatásban való részvétel
 • sport
 • környezetvédelem
 • beteg, rászoruló gyermekek segítéseInformatikai vállalkozásként munkavállalóink közel 80 %-a férfiakból áll, illetve az is iparági sajátosság, hogy munkatársaink nagy része fiatal (40 év alatti). Családbarát programunk fókuszában ezért az apa áll, elsősorban férfi munkavállalóink szülői szerepeinek erősítését célozzuk meg programjainkban, de természetesen a program ok kereteiben megvalósuló intézkedéseknek a női munkavállalóink is haszonélvezői. A kidolgozott koncepció 2016-ban és 2017-ben érdemes volt arra, hogy általa elnyerjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma által életre hívott „Családbarát Munkahely” címet illetve az Országos Foglalkoztatási Alap „Felelős Foglalkoztató” díját, illetve 2017-ben társaságunk lett az Év Családbarát Kisvállalata a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatán. 

A PC Trade Systems Kft. kiemelten fontosnak tartja a megfelelő mennyiségű és minőségű informatikai tudás regionális felhalmozását, megteremtését, ezért kifejezetten keresi a mindezt elősegítő szakmai együttműködési lehetőségeket a helyi oktatási intézményékkel. Ennek egyik példája a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével megvalósuló gyakornoki programunk, amely lényege, hogy az egyetem hallgatói számára lehetőséget biztosítunk a kötelező szakmai gyakorlatuk vállalatunknál történő teljesítésére, segítünk szakdolgozati témájuk kiválasztásában és folyamatos szakmai támogatást, konzultációt biztosítunk a dolgozat elkészítése során. A gyakornoki programunkban résztvevő hallgatók - nyilván teljesítményüktől függően - tanulmányaik befejezését követően állásajánlatot kapnak társaságunktól. A gyakornoki program keretében jelenleg is több fiatal munkavállalót alkalmazunk szoftverfejlesztő és rendszerüzemeltető munkakörben.


Másik kiemelendő együttműködés a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség, Orosháza Város Önkormányzata, a Kodolányi János Főiskola, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a PC Trade Systems Kft. által létrehozott konzorcium által megvalósítandó Dél-Békés Calendula Terv. Az együttműködő felek célja a hazai informatikaképzés problémáinak leküzdése innovatív eszközökkel, az IT-szektor megerősítése, új IT vállalkozások betelepülésének elősegítése Dél-Békésbe, valamint megfelelő létszámú szakemberek biztosítása, olyan képzést és tudást nyújtva számukra, amellyel az elhelyezkedés után azonnal értékes tagjai lehetnek a foglalkoztató cégeknek.
Az együttműködés olyan, Magyarországon egyedülálló új típusú informatikai képzés biztosítására irányul, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan, hatékonyan, korszerű tudással rendelkező, e térségben elhelyezkedni tudó informatikusok lépjenek a munkaerőpiacra. A program a szak elvégzését követően munkahelyet is biztosít a szektorban működő cégekkel történő megállapodások által. A társaságunk - mint az informatikai piac gazdasági szereplője - az együttműködés keretében részt vesz a korszerű, naprakész tananyag kidolgozásában, oktatásában, és garantált munkahelyet biztosít a jól teljesítők részére.
A fenti programok mellett munkatársainkat a maguk szakterületén folyamatosan képezzük annak érdekében, hogy biztosítsuk számukra a folyamatos tanulás lehetőségét, és tudásuk, szakmai ismereteik naprakészen tartása által fenntartsuk vállalkozásunk reputációját is. Legutóbbi szakmai képzések a teljesség igénye nélkül:

 • Szakmai tréningek rendszermérnökök számára (Cisco, Vmware, Microsoft)
 • Gyártói sales tréningek értékesítőink számára (HP, Lenovo, Fujitsu)
 • Közbeszerzési referens képzések közbeszerzési munkatársaink számára
 • Módszertani és fejlesztői képzések programozóink részére

Társaságunk nagy hangsúlyt fektet a sport fontosságának elplántálására a munkavállalóink körében és lehetőségeihez mérten igyekszik hozzájárulni a helyi és regionális sportélet támogatásához. Saját belső futóprogrammal rendelkezünk, melynek keretén belül az ahhoz csatlakozó munkatársaink évről-évre újabb futócélok eléréséért küzdenek együtt, ezáltal megteremtve maguknak a mozgás örömét. Ezen kívül a PC Trade Systems Kft. számos sportegyesület támogatásán keresztül igyekszik növelni társadalmi beágyazottságát (társaságunk az SZKKSE PC Trade Szeged női kézilabda NB I/B névadó, a MOL-Pick Szeged férfi kézilabda NB I csapat silver fokozatú szponzora, továbbá a Makói Kézilabda Club, a Pusztaföldvári Labdarúgó Klub, az Orosházi Kyokushin Karate Egyesület támogatója).

Cégünk igyekszik ráirányítani a figyelmet számos megoldandó társadalmi problémára és hozzájárulni bizonyos hátrányos csoportok megsegítéséhez, évről évre ezért igyekszik alapítványokon keresztül anyagi támogatást is nyújtani ezen csoportoknak. Elsősorban a beteg gyermekek állnak társaságunk fókuszában, az alábbi szervezeteket támogatjuk a teljesség igénye nélkül:

 • Életmentő a beteg gyerekekért és a nagycsaládosokért Alapítvány
 • Életesély Alapítvány
 • Napfény a beteg gyermekekért Alapítvány
 • Ágota Alapítvány